Meten is weten, dat geldt ook voor jezelf.

Heb je je wel eens afgevraagd waarom mensen niet doen wat ze kunnen of moeten doen om de omstandigheden waarin ze zich bevinden te verbeteren? Of dat iemand heel graag iets wil, maar er geen moeite voor doet? Of dat men gewoon iets niet wil, met als onderbouwing: “Dat kan niet”.

 

De werksituatie.

Als je dit betrekt op de werksituatie dan zie en hoor je dit ook terug. Je hoort dan regelmatig allerlei “negatieve motivaties” waaruit blijkt dat men niet lekker in zijn vel zit. Deze klachten hebben vaak betrekking op collega’s, omstandigheden en het management.

Het ongenoegen van een persoon op een bepaald onderwerp kan enorm veel energie “vreten”. Heb je meerdere onderwerpen waarop je energie verliest, dan uit zich dat in een slecht gevoel. En dat heeft ook invloed op wat je doet en zegt. Je kunt het wel reflecteren op je omgeving, maar dat lost het probleem niet op.

De huidige trend is om steeds meer met (zelfsturende) teams te gaan werken. Als er dan meerdere teamleden niet lekker in hun vel zitten, of zich niet (kunnen) aanpassen, dan is snel duidelijk wat dit met de effectiviteit van dat team doet.

Als je als bedrijf een hoge prestatie van een team verwacht (high performance team), dan moet je wat aan deze “belemmeringen” doen. Daar heeft het bedrijf maar ook jijzelf als medewerker een verantwoordelijkheid.

 

De Privé situatie.

Ook in de privé situatie kunnen er zich tal van situaties voordoen waarbij of waardoor mensen niet lekker in hun vel zitten. Dat kan een verlies zijn, angst om je baan te verliezen, relationele problemen, onzekerheid over de toekomst, financiële zorgen, maar ook gewoon onvrede over de huidige situatie waarin je je bevindt. Ook dan kan het nuttig zijn te onderzoeken waar die gevoelens vandaan komen.

Dat geldt ook als je van je werk thuis komt met een vervelend gevoel. Hoeveel mensen onderzoeken dan waar dat gevoel vandaan komt, en wat je er aan kan doen? En zoals iedereen wel heeft ondervonden, als je op je werk een probleem hebt, neem je het vaak mee naar huis. Andersom geldt ook, privéproblemen kunnen impact hebben op het functioneren tijdens je werk.

Je kunt er mee rond blijven lopen, je kunt er ook wat aan doen. Als je niets doet, weet je één ding zeker! Er zal niets veranderen, en de volgende dag zal weer hetzelfde verlopen. Dag in dag uit. Wil je dat doorbreken, dan zal je iets moeten doen. Het begint met het zich bewust worden van je huidige situatie.

 

Meten is weten.

Het mag duidelijk zijn dat als je dit echt wilt oplossen, je aan de basis moet beginnen. Breng in kaart waar op bepaalde onderwerpen de vrede of onvrede zit. Dat kan natuurlijk van alles zijn. In de privé situatie is dat bijvoorbeeld problemen met afvallen of financiële onzekerheid. In de werksituatie is dat bijvoorbeeld problemen met je manager of je niet goed kunnen uiten in een afdelingsoverleg.

Je kunt dit onderzoeken door een meting te verrichten. Ik zelf gebruik hiervoor de Spectrum Energiemeting®, die in kaart brengt waar iemand blij van wordt of een slecht gevoel aan overhoud. In principe meet je waar iemand energie wint of verliest. We weten allemaal wel dat als je een hoog energieniveau hebt, je je heel goed voelt, en anders om geldt ook. Als je in een negatieve stemming bent, voel je je moe of zelfs uitgeput. Je hebt dan een laag energieniveau. Herkenbaar? Dit laat zich goed meten en de metingen zijn dan ook heel concreet.

Bij de Spectrum Energiemeting®  worden 8 energiebronnen onderkent met een onderverdeling, die aangeduid worden met trefwoorden. Als iemand wil afvallen, maar het lukt niet, dan heeft dat één of meerdere  redenen. Misschien wordt de persoon beïnvloed door anderen of hij/zij kan gewoon niet stoppen met eten. Dit kan met de trefwoorden in beeld worden gebracht en worden geschaald op intensiteit. De resultaten worden verwerkt en besproken met de betrokkene.

Bij de resultaatbespreking worden de resultaten besproken. Ook wordt dan duidelijk hoeveel invloed dat heeft op je gedrag. Ik blijf het bijzonder vinden te zien hoe snel men inzicht krijgt wat de stimulerende- en belemmerende factoren zijn, en wat je er aan zou kunnen doen. Dat kan bijvoorbeeld het doorvoeren van een verandering zijn, maar ook het volgen van een cursus, het volgen van een coaching traject, enz.

De Spectrum Meting® is zowel in werk- als in de privésituatie prima toepasbaar. De meting geeft je een goed inzicht waar de schoen wringt. Op basis van het inzicht wat je krijgt kun je (als je dat wilt) werken aan de verbetering van je situatie.

 

Bewust worden.

Belangrijk is dat je je bewuster wordt van waar je staat en wat je wilt. Dan kun je werken aan een betere toekomst. De acties en beslissingen die je nu neemt, hebben effect op je toekomst. Je projecteert als het ware je huidige situatie naar voren. Hoe bewuster je hiermee omgaat, des te meer invloed je hebt op wat je staat te wachten. Dit zijn vaak onbewuste processen, vandaar dat het belangrijk is het je te realiseren.

Veel mensen willen een beter leven dan ze nu hebben. Ik noem dat welzijn- en welvaartbewustzijn. Je kunt jezelf dan de vraag stellen. Waarom is de situatie zoals hij is? Dat heeft alles te maken met de manier waarop je denkt, je gedraagt, reageert en handelt. En dat is weer afhankelijk van de manier waarop je naar de dingen kijkt en ze interpreteert. Je mindset. En daar kun je wat aan doen!

 

Inzicht.

Inzicht geeft niet alleen duidelijkheid, het biedt ook een mogelijkheid om iets aan de ongewenste situatie te doen. Wil je bijvoorbeeld een eigen bedrijf gaan beginnen, maar je onderneemt niets, dan is het belangrijk te achterhalen wat je weerhoud om in actie te komen. Door daar vervolgens op een andere manier mee om te gaan, kun je de belemmeringen wegnemen. Je moet eens kijken waartoe je dan in staat bent!

Heb je behoefte aan individuele coaching werk- of privé gerelateerd, wil je werken aan een beter welzijn en welvaartsbewustzijn, of wil je meer weten over de Spectrum Energiemeting®, neem dan contact met me op. Ik help je graag verder.

 

#mindset #coaching #personalcoaching #teamcoaching #comfortzone #eigenwaarde #emotie #gedachte #gedrag #motivatie #positief #zelfvertrouwen #geluk #succes

Meer over jezelf te weten komen in 2 sessies?

 

Deel dit bericht op